梧州家园网

• 网站客服:0774-3860029
  • 合作热线:13005970033
搜索
猜你喜欢
楼主: 春暖花开

[原创文章] ·····慢慢地陪着你走。。。

扫一扫,手机访问本帖
广告位
米依郁郁/强 发表于 2011-12-15 22:05
有冇大懒堂?

咩叫做大懒堂啊?强哥。。。
@开网店建网站、小程序+公众号+APP开发、视频制作、活动策划、多机位直播、抖音推广、微信刷脸等;
@广告投放、新闻爆料、帖子审核、内容举报、论坛投诉、网站合作等,联系0774-3860029 13005970033(微信同号)

春暖花开 发表于 2011-12-15 22:17
咩叫做大懒堂啊?强哥。。。

2000年左右在香港发起的一个HIP HOP队,固定成员有16人,主要风格是通过RAP,HIP HOP来创作音,抨击社会时弊,由于敢于讲真话,得罪了不少达官贵人,最后被迫解散,但其作为香港HIP HOP文化的重要地位至今无人能超越,现下的农夫神马的搞RAP的,同大懒堂(LMF)影响力比起来根本不值一提。
@开网店建网站、小程序+公众号+APP开发、视频制作、活动策划、多机位直播、抖音推广、微信刷脸等;
@广告投放、新闻爆料、帖子审核、内容举报、论坛投诉、网站合作等,联系0774-3860029 13005970033(微信同号)

米依郁郁/强 发表于 2011-12-15 22:44
2000年左右在香港发起的一个HIP HOP队,固定成员有16人,主要风格是通过RAP,HIP HOP来创作音,抨击社 ...

哈哈!听你提起,就对个名字有少少印象拉,得闲等我去搜搜先。。。

姜玉阳还有一首歌挺好听的,不过偶忘了

夏树 发表于 2011-12-15 23:25
姜玉阳还有一首歌挺好听的,不过偶忘了

去百度,等我下次写写看。。。

歌曲名称 :  咏春拳
歌手名称 : LMF
扯旗山下有一门小门屋村帮
大懒堂嫡系掌门人 我系第十八代
要打出个名堂 唔觉意又打出个袋
宝刀出鞘 师父出马
打交出事 又马交出火
唔系好识耍罗汉拳 但系就成日食罗汉果
五十五重天 薄荷冰火
练女心经唔怕走火 又射咩咗

移形换影屎忽幽灵
睇住两个麻甩佬 又入埋同一格厕所
咪耍我啵 话匿埋响入面 拆迷魂锁 有无搅卵错
豪放北派四味宾泰 呢头跳完头舞转头 又话有Coupon派
揽住两件骑呢怪一皇三后大格斗又睇下边个够快
啜一声就话派晒软脚蟹

各位乡亲叔父喂埋嚟听我讲古
无敌是最寂寞 断估冇痛苦

人算就不如天算 礼拜二四就入咗投注站
喇住叠无用奖卷 输咗就算 赢咗都唔驶咁臭串
屙烂屎都仲有得搵人搅
电光独龙钻 呀 老细又有冇弯转 算
十八铜人金摺就打到你九彩先至拎你去扎棍
哇 件猪扒咁嘅样直头系后生版本嘅陈立品
个Keeper都仲够胆死话呢D叫做大马嘅极品
嬲起上嚟北上搵呀二陪瞓再陪瞓搅

拣着件人妖呢剂就真系棍对棍 正老衬
朝早一大班师兄弟就走去练梅花站桩
伍佰罗汉无敌铁金钢伟而钢
打大赤肋通山走练好脚力就用嚟排队买楼
唔练梅花站桩就走去寻花问柳
豪情嘅生活执多多剂你都话唔够
上海街砵兰街再落埋新填地
三百六又三佰六系咁俾
又系咁俾我问你死唔死 你话死唔死 死 死

米依郁郁/强 发表于 2011-12-16 09:44
歌曲名称 :  咏春拳
歌手名称 : LMF
扯旗山下有一门小门屋村帮

同好。。屋企阁楼仲有一张大懒堂的CD。。好似是LMF。。

一见你就晕 发表于 2011-12-16 13:12
同好。。屋企阁楼仲有一张大懒堂的CD。。好似是LMF。。

我基本有晒他们的歌仔。嘻嘻。

米依郁郁/强 发表于 2011-12-16 15:32
我基本有晒他们的歌仔。嘻嘻。

哇哇哇。。流晒口水。。几时摞出来鉴赏下。。

爱真的需要勇气
来面对流言蜚语
只要你一个眼神肯定
我的爱就有意义
我们都需要勇气
去相信会在一起
人潮拥挤我能感觉你
放在我手心里 你的真心
如果我的坚强任性
会不小心伤害了你
你能不能温柔提醒

使用 高级模式(可批量传图、插入视频等)